Categories
Дейности Иновативно училище Отличия и награди Проекти

„Най-старото злато и Варна – днес“ – интегриран урок, реализиран в РБ „Пенчо Славейков“ – Варна, отдел „Изкуство“, посветен на 50-години от откриването на Варненския халколитен некропол

На тържествена церемония в Английския двор на Варненския археологически музей бяха връчени наградите на лауреатите от ученическия конкурс „Най-старото злато и Варна – днес“. Конкурсът, организиран от Община Варна, Регионален исторически музей – Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, се проведе под патронажа на Кмета на морската столица г-н Иван Портних и бе посветен на 50-годишнината от откриването на Варненския халколитен некропол. Официални гости на събитието бяха г-н Павел Попов, заместник областен управител на Варна, г-жа Димитричка Ганева, главен специалист в дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна, д-р Владимир Славчев от Регионален исторически музей – Варна, г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна и др.

Учениците, обучаващи се по иновативен УУП „Дизайн и креативност“ спечелиха престижното трето място в конкурса с изработен от тях макет на Могила № 43. Началото на работата по проекта беше поставено в отдел „Изкуство“ на РБ „Пенчо Славейков“  и приключи по време на форума за обмен на добри практики между иновативни и неиновативни училища, състоял се в ОУ „Панайот Волов“- Варна на 29.04. 2022г.